Кадър: БТВ, архивСлучаят с отстраняването на Константин Каменаров от поста генерален

...
Кадър: БТВ, архивСлучаят с отстраняването на Константин Каменаров от поста генерален
Коментари Харесай

Бетина Жотева пред БЛИЦ: СЕМ е изправен пред прецедент за шефското място на БНТ

Кадър: БТВ, списък

Случаят с отстраняването на Константин Каменаров от поста общоприет шеф на БНТ и търсенето на негов заместител е безспорен казус за Съвет за електронни медии. Това разяснява пред Блиц Бетина Жотева от Съвета за електронни медии. 

Съгласно закона за радио и телевизия точно от Съвет за електронни медии би трябвало да се излезе със мнение за това кой ще бъде назначен на поста и. д. общоприет шеф на Българска национална телевизия.

" Досега не сме имали такава процедура за назначение на общоприет шеф на Българска национална телевизия след премахване на предходния по отношение на настъпил юридически проблем. Утре се събираме на работна среща изключително в Съвет за електронни медии, с цел да обсъдим случая ", съобщи пред БЛИЦ Бетина Жотева.

Тя разяснява, че сходен е и казусът с останалите й сътрудници в Съвет за електронни медии: " Оказа се, че нито един от членовете на Съвета не е попадал в такава обстановка и би трябвало доста деликатно да подходим по въпроса. За изпълнителен шеф може да бъде назначен човек от малкия екран, или член на управителния съвет, опциите занапред ще се разискват. Най-вероятно в сряда ще имаме публично съвещание по тази тематика. Все още не мога да бъда доста съответна, тъй като в никакъв случай не ни се е налагало да назначаваме общоприет шеф на Българска национална телевизия след неговото премахване поради дело и присъда ". 

Блиц потърси за коментар и Емил Кошлуков, програмният шеф на Българска национална телевизия, само че той отхвърли диалог по тематиката.

Медията ни напомня, че днес  Софийският градски съд удостовери през днешния ден дефинитивно присъдата за каране в нетрезво положение на генералния шеф на Българската национална телевизия Константин Каменаров .

Наказанието му е година и три месеца условно с 3-годишен изпитателен период и 600 лева санкция. Наличието на такава присъда води до несъответственост на Каменаров с поста.

Случаят с алкохолната проба e от 2016 година, като тогава кръвната проба на Каменаров е посочила 1,6 промила. Обяснението му бе, че е консумирал добавка, която се разтваря в медицински алкохол.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР